[Omat kuntoiluun liittyvät jupinat]

Olen nyt säännöllistänyt juoksuharrastustani ja alkanut lönkyttelemään maaliskuusta enemmän tai vähemmän säännölllisesti. No, onhan sitä välillä ollut viikkoja jolloin en ole käynyt kertaakaan lenkillä, mutta voittopuolisesti homma on edennyt hyvin. Olen äärimmäisen tyytyväinen itseeni, että olen pystynyt jatkamaan juoksemista SÄÄNNÖLLISESTI ja kohtuudella. Hullun luonteeni takia olen monesti aloittanut lenkkeilyn aivan liian rajusti eli käynyt alkuinnostuksessa lähes päivittäin lenkillä ja sitten jättänyt treenauksen kesken joko kyllästymisen tai loukkaantumisen takia. Nyt homma on pysynyt lapasessa ja mielenkiinto lönköttelyyn säilynyt. I like.

 Jotenkin vain tuntuu silti, että kunto ei ole kohonnut, vaikka saankin paljon kiksejä siitä, että liikun. On melko mystistä, kuinka korkealle sykkeeni oikein nousee. Pumppu tuntuu hakkaavan mitä lukuja sattuu vaikka hölkkäisin rentoa vauhtia. Vaikka sykearvoni ovat hurjia, pystyn silti puhumaan ja jatkamaan juoksua. Yksi vaihtoehto on tietysti se, että kivunsietokykyni on jotakin ylimaallista. Olisi vallan mielenkiintoista päästä tekemään kunnon juoksutestit jossain laboratoriossa, missä näkyisi maitohappotasot ja muut.

Pari viikkoa sitten tavoitteellinen puolimaratontreenini koki kovan kolhun, sillä vanha toverini penikkatauti nosti taas rumaa päätään. Voi sitä ärsytyksen ja lannistumisen tunnetta kun tutut aristukset vihloivat luun pinnoilla. Pidin sitten suosiolla puolentoista viikon tauon. Penikan pentele asettui sillä, mutta epävarmuus jäi. Jos juoksen yhtään pidempää lenkkiä perättäisinä päivinä näyttää jalkani irtisanovan sopimuksen ja aloittavan aristelun.

Otin sitten asiakseni käydä työterveyslääkärillä ja hän kirjoitti minulle lähetteen urheilufysioterapeutille ja toivotti reippaasti hyviä lenkkejä. Nyt kesällä loma-aikana saattaa vaan olla aika hankalata saada aikaa fyssarille. Toivon, ettei tarvitsisi hankkia uusia pohjallisia vaan mieluumminkin saisin jumppaohjeita jalkojen virheasentojen korjaamiseen. Otin penikkaepisodin jälkeen aika suuren riskin ja jätin pohjalliset lenkkareista pois. Nyt ei ole vaivoja ollut, mutta toisaalta lenkkejäkään ei ole tehty kuin kolme sen jälkeen.