Kiitos edelleen pub Shakerspearen langattomalle internetille. Coffee Mochan ja Ben&Jerry's:n Chunky Monkey-jätskin ääressä on mitä mukavinta surffailla pitkän päivän päätteeksi.

Edinburghissa tuntuu satavan vähintään kerran päivässä. Ilmasto on hyvin vaihteleva päivän mittaan: aamulla voi olla syyskolean kalsea ilma kun taas jossakin sadekuurojen välissä voi olla paitakeli. Ainakin moni paikallinen vetelee shortseissa, vaikka olisi vähän viileämpääkin. Hämmentävää.

Eloonjäämispyrkimysten keskellä en ole kerinnyt mainostamaan sitä, kuinka mahtavan kaunis ja hieno kaupunki Edinburgh oikeasti on. Maisemat ovat aivan käsittämättömän upeat. Myöhemmin omistan oodin vielä tälle kaupungille, mutta nyt voin paljastaa sen, että onni potkaisi asuntoasioissa. Viimeisen neljän päivän aikana olemme soitelleet vähintään kolmeenkymmeneen kohteeseen ja sopineet näytöistä. Osa on mennyt heti, osasta on sovittu näyttö, jotka on kuitenkin peruuntuneet edellisten katsojien varatessa asunnon. Esimerkiksi eilen kävimme asuntokauhistuksessa, joka haisi pahalle ja jossa minun ja toveri-J:n nenät alkoivat vuotamaan välittömästi kokolattiamattohirvityksen takia. Melko ankeita asuntoja on tullut vastaan.

Tänään pääsimme katsomaan asuntoa Leithissä, joka oli poikkeus edellisiin ällötyskämppiin. Se oli uudenkarhea ja erinomaisten yhteyksien päässä. 550 puntaa ja aivan upouusi sisustus kaikin puolin. Kämppään rakastuneena meinasimme ottaa sen saman tien, mutta menimme vielä varmuuden vuoksi seuraavaankin asuntonäyttöön, joka oli aivan lähellä Edin ydinkeskustan pääkatua Princess streeetiä.

Kannatti: asunto oli vielä hienompi kuin edellinen ja lisäksi 25 puntaa halvempi: iso kämppä, jossa korkeat huoneet, ikkunat takapihalle, joten liikenteen melu ei häiritse. Lisäksi pesukone, keittiöpinnat ja kylpyhuone vastikään uusittu. Seksipunainen nahkasohva, juuri sellainen, minkä olen nähnyt aiemmin eräässä baarissa ja himoinnut itselleni. Kinkku sentään, kämppä oli hienompi kuin mikään, missä ollaan aiemmin asuttu! Varasimme sen heti ja maksoimme 100 punnan varausmaksun. Mikäli kaikki menee putkeen, voin lämpimästi toivottaa kaikki kaverit vierailulle, sillä olohuoneessa on viljalti tilaa nukkua ja muun muassa kaksi sohvaa, joista toinen taisi olla vielä vuodesohva. Näillä näkymin pääsemme asustelemaan viimeistään maanantaina. Ennen sitä vuokranantaja edellyttää suosituksia maksukyvystämme.

Minusta ja toveri J:sta tulee ensimmäistä kertaa ydinkeskustan asukkeja. Parasta on, että kämpän lähellä on massiivinen Holyrood park, kuva tässä:

Salisbury Crags and Castle Rock

Huomautuksena se, että ylläoleva kuva latistaa maaston mahtavat korkeuserot. Livenä kyseinen mesta on vieläkin hienomman näköinen. Tuolla on hyvä kaltaistemme eräjormien toteuttaa liikunnallisia intohimoja.