Olen ollut nettipimiossa jokusen paivan, silla taalla on ollut parempaakin elamaa tarjolla. Perjantaina kavimme katsomassa Cats-musikaalin, joka oli ensimmainen nakemani musikaali koskaan. Vaikka juonta ei ollut juuri nimeksikaan, oli spektaakkeli nakemisen arvoinen. Pienempana soitin pianoa ja eras lempikappaleistani oli Andrew Lloyd Webberin Memory eli Kuuhun, jota tuli kilkutettua niin etta pianonkielet venyivat. Teatterissa kissan laulaessa Memorya minulle tuli joka kerta kylmia vareita ja ihokarvat nousivat pystyyn. Uskomatonta, kuinka vahva vaikutus musiikilla voi olla.

Lauantaina saapuivat J:n serkku ja hanen poikaystavansa. Olemme kiertaneet nyt Edinburghia turistin silmin, muun muassa etsimme hautausmailta nimia, joita J.K. Rowling on kayttanyt Pottereissa(tama oli uusi tieto minulle). Nyt halloween-viikonloppuna oli aivan oma tunnelmansa tiirailla hautakivia taysikuun loisteessa kun kaduilla tuli vastaan noitia ja paholaisia. Todellisuudessahan halloweenia juhlitaan vasta keskiviikkona, mutta taalla ihmiset ovat ottaneet kaiken irti jo vahan etukateen. Sunnuntaina loysimme sen hautausmaan, jossa Rowling oli kirjoitusprosessinsa valissa kayskennellyt ja ottanut nimia kirjaansa. Kyseessa on Greyfriars-hautausmaa, jossa myos uskollinen Greysfriars Bobby lepaa(koira, joka legendan mukaan omistajansa kuoleman jalkeen paivysti taman haudalla seuraavat 17 vuotta tai jotain.) Loysimme sielta muuten Potterin ja Scrimgeourin, eli missio taytetty. Ylipaansa kyseinen hautausmaa oli jannittava, silla siella oli hautakivet koristeltu irvistavilla enkeleilla ja paakalloilla. Otin kuvia sielta, jotka laitan lahipaivina photobuckettiin.

Lauantaina ja sunnuntaina syotiin molempina paivina kaksi kertaa ulkona, joten melkoisen mukavaa porvarimeininkia on ollut. Eilen kaytiin viskimuseossa, joka oli kylla todella korni, silla meita vietiin vain huoneisiin, joissa oli videopresentaatioita. Eraassakin videossa museon "haamu" piti esittelya. Hohhoijaa. Loppukliimaksina paasimme hitaalle kummitusjuna-malliselle kiertoajelulle, jonka varrelta loytyi muun muassa viskisalakuljettajia ja taytettyja kissoja. Toisaalta nyt tiedan viskista enemman kuin ennen, ja kaiken kaikkiaan vierailu maksoi itsensa takaisin, silla sielta sai mukaan viiden punnan arvoisen viskilasin.

J:n serkku vihjaisi, etta kesaksi saattaisi loytya mukavia toita Dublinista. Pitaapa laittaa korvan taakse jos talla reissulla viela valloittaisi Irlanninkin.