Juttelin J:n kanssa eilen eraasta proosaideasta, josta haluaisin kirjoittaa. Vaikka J halusi lisata alkuperaiseen ideaani  lohikaarmeita ja Suomen hiihtomaajoukkueen, oli keskustelu kaiken kaikkiaan hedelmallinen. Juuri ennen nukkumaanmenoa paastani tulostui harvinaisen valmis juonikuvio(joka ei kuitenkaan sisaltanyt hiihtomaajoukkuetta tai lohikaarmeita). Jos saisin siita viela paperille ensimmaiset parikymmenta sivua, niin menisi jo tosi lujaa.

Huomaan kylla, etta taman tajunnanvirran suoltaminen blogiin on madaltanut kynnysta ryhtya kirjoittamaan proosaa, ainakin teoriassa. Ainut ongelma on se, etta nama suollokset ovat yksittaisia hajatelmia, joita voi kirjoittaa rentoutumismielessa. Kirjassa taasen pitaisi ponnistella saadakseen yhtenaisen kokonaisuuden. Ehkapa yritan ajatella sitakin projektia luku kerrallaan, jolloin kirjoittaminen ei tunnu niin suurelta ja puuduttavalta asialta. Vieras paikka kuitenkin antaa uutta kulmaa asioihin. Ja Edissa on hauska ajatella, etta taalla eraassa kahvilassa myos J.K. Rowling kirjoitti omaa esikoisteostaan.

Kouluasiat kylla syovat fiilista, silla niissa on todellakin puuhaa. Laskeskelin,etta minulla on jouluun mennessa about kolmekymmenta sivua kirjoittamista eri kursseille. Tallakin hetkella minulla on varmaan kuusi kirjaa lainattuna yhta esseeta varten, mutta kaikkein tarkein kirja uupuu. Tuntuu etten paase eteenpain siina, joten muutkin projektit jumittavat. Pitaa laittaa ytya pyttyyn.

Huomenna mennaan varmaan katsomaan Cats-musikaalia tamperelaisten kanssa. Lauantaina meille tulee kylaan J:n serkku ja hanen poikaystavansa Irlannista. Kaydaan varmaan tsekkaa Da Vinci-koodista tuttu Rosslyn Chapel, joka on pienen bussimatkan paassa meilta.